Deze Brunello di Montalcino 2019 komt van de heuvelachtige wijngaarden van Sant'Angelo in Colle, op ongeveer 250 meter hoogte, met klei-rijke bodems die de druiven concentratie en karakter geven. Het jaar 2019 bracht een perfecte balans van regen en zon: een koude, droge lente, een zomer met regelmatige temperaturen en voldoende waterreserves, gevolgd door een zonnige nazomer met koele nachten die zorgden voor optimale rijping. De Sangiovese-druiven werden met de hand geoogst op 28 september en zorgvuldig geselecteerd. Fermentatie vond 20 dagen plaats op de schil in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen, waarna de wijn twee jaar rijpte in eiken vaten en daarna verder verfijnd werd op fles.
Rijke en complexe Brunello di Montalcino met dieprode kleur en elegante kruidige en fruitige Sangiovese-tonen, subtiel aangevuld door de aroma’s van de houtrijping. De wijn heeft een volle structuur met rijpe, fluweelzachte tannines die perfect in balans zijn met de zuurgraad en het volume, en eindigt in een lange, zuivere en mineralige afdronk.
Serveersuggestie: Heerlijk bij gegrild rood vlees, wildgerechten of gerijpte kazen
| Specificaties | |
| Land: | Italië |
| Regio: | Toscane |
| Producent: | Claudia Ferrero |
| Stijl: | Rood |
| Type: | Droog |
| Druivenras(sen): | Sangiovese |
| Vintage: | 2019 |
| Volume: | 75cl. |
| Alc %: | 14,5% |
| Keurmerk: | Biologisch werkend |
| Allergenen: | Bevat sulfieten |

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review